Hat-trick Immobilea u 6:1 pobjedi Lazija

Serija A

Hat-trick Immobilea u 6:1 pobjedi Lazija

E. Škorić

U meču drugog kola italijanske Serije A Lazio je deklasirao Speziju sa 6:1.

Rimski klub je s dvije uvjerljive pobjede otvorio prvenstvo. Danas u duelu sa Spezijom na Olimpicu posebno je raspoložen bio kapiten i prvi strijelca kluba Ciro Immobile.

On je mrežu Spezije tresao tri puta, sva tri u prvom dijelu. Pogađao je u petoj, 15. i 45. minuti, s tim da je promašio penal.

U nastavku su Anderson, Hysaj i Alberto sa po jednim golom dokrajčile nemoćne goste. Jedini gol za Speziju postigao je Verde i zanimljivo u četvrtoj minuti za 0:1. Amian je dobio direktan crveni karton u 54. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta nije uspjela u Bergamu doći do pobjede nad Bolognom. Imali su domaći puno više prilika, ali mreže su ostale da miruju.

U posljednja dva meča subotnjeg programa večeras se sastaju Juventus i Empoli od 20:45 sati te Fiorentina i Torino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi