Lazio u 97. minuti do preokreta, u 99. s igračem više ostao bez pobjede!

Serija A

Lazio u 97. minuti do preokreta, u 99. s igračem više ostao bez pobjede!

Edmir Škorić

U meču 15. kola italijanske Serije A Lazio je odigrao 2:2 sa Sampdorijom.

Lazio je na prethodna tri meča u Seriji A osvajao po bod, a kada su se navijači ovog tima ponadali prekidu te male tradicije, njihov klub je opet remizirao.

Imao je Lazio planove da ostvari pobjedu i da se vrati ispred Milana na pozicije koje vode u Ligu prvaka, ali nije bilo dovoljno snage da se ista ostvari, mada je po svemu viđenom momčad Inzaghija zaslužila tri boda.

Koban za nebesko-plave bio je iskusni Fabio Quagliarella, koji je u 21. minuti postigao gol i to je bio njegov peti uzastopni gol na pet mečeva u Seriji A.

Lazio je nakon toga imao bezbroj šansi, barem pet-šest onih čistih, da bi tek u 79. minuti i jedne gužve Acerbi zabio za 1:1.

Duboko u nadoknadi dosuđen je penal za Lazio nakon intervenije VAR-a (poprilično čudna odluka sudije da pokaže na bijelu tačku), Immobile je zabio za 2:1, a onda u 99. minuti Saponara zabija gol za izjednačenje, iako su u tim trenucima gosti imali igrača manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za tim Lazija 90 minuta je nastupao i bivši bh. reprezentativac Senad Lulić, a Lazio je sada peti sa 25 bodova, dok Sampa ima 20 bodova i zauzima osmo mjesto.

Serija A, 15. kolo:
Lazio - Sampdoria 2:2 (Acerbi 79, Immobile 97/ Quagliarella 21, Spaonara 99)

Top Komentari

United4
Kakve namjestaljke danas u talijana, prvo roma primi gol sa 2 igraca vise i sad lazio isto,pa odbrana se nije ni trudila u ovom zadnjem golu. Evo zasto je talijanska liga propala
11 9
rimke
mutavci
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi