Verona čekala 36 godina i napoko dočekala da sruši Lazio u Rimu

Radu tragičar domaćeg tima

Verona čekala 36 godina i napoko dočekala da sruši Lazio u Rimu

Edmir Škorić

Verona ove sezone igra izuzetno dobro i mogla bi ozbiljno da razmišlja o igranju u Evropi.

Verona je ove sezone već "uzimala mjere" velikima, pa je tako zaustavila Milan na San Siru, a večeras slavila na Olimpicu protiv Lazija s 2:1 i sa 19 bodova je na sjajnom šesto mjestu.

Tim predvođen hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem poveo je krajem prvog dijela nakon autogola Lazijevog beka Lazzarija.

Domaći sastav uspijeva da izjednači u 56. minuti, kada je upravo Lazzari asistirao, a Felipe Caicedo se okrenuo i efektno loptu poslao u mrežu gostiju za novi početak.

Destak minuta kasnije novi gol i opet u mreži Lazija. Adrien Tameze pogađa i donosi velika tri boda Veroni na kraju nakon velike greške defanzivca Lazija Radua.

Verona je nedavno slavila i u Bergamui protiv Atalante s 2:0 i definitivno je ekipa koju možemo nazvati hitom ovosezonske Serije A, ali vidjet ćemo koliko mogu dugo biti na ovom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Verona je prvi put od 1984. godine slavila protiv Lazija u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi