Preokret Borussije za prvo mjesto u grupi, Lazio se provukao u velikoj drami

Liga prvaka

Preokret Borussije za prvo mjesto u grupi, Lazio se provukao u velikoj drami

Esmer Oštraković
Teme:

Borussia Dortmund i Lazio plasirali su se u osminu finala Lige prvaka.

Borussia je preokretom u St. Petersburgu protiv Zenita (2:1) došla do prvog mjesta u grupi.

Zenit je poveo neočekivano golom Driussija u 16. minuti, no u nastavku Piszczek u 68. i Witsel u 79. minuti donose Milionerima pobjedu, pa je ovaj tim sa 13 bodova kao lider iz grupe F izborio osminu finala.

Lazio je u direktnom okršaju za prolaz remizirao sa Club Bruggeom (2:2) i taj bio bio je nebesko-plavima dovoljan za osminu finala.

Domaćin je poveo golom Corree u 12. minuti, da bi samo tri minuta kasnije Vormer izjednačio na 1:1, a u 27. minuti Immobile s bijele tačke donosi važnu prednost svom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 39. minuti je isključen Sobol u redovima Belgijanaca, pa se činilo da je sve gotovo. Međutim, Vanaken u 76. minuti donosi izjednačenje gostima i nadu da ipak mogu do pobjede i prolaska dalje.

Gosti ipak ne uspijevaju doći do još jednog gola, pa se Lazio kao drugoplasirani plasirao u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi