Nisu nasjeli samo navijači: Pogledajte kako je "lažni" Neymar prevario osiguranje i ušao na teren

Još su tražili da se slikaju s njim

Nisu nasjeli samo navijači: Pogledajte kako je "lažni" Neymar prevario osiguranje i ušao na teren

E. Čaušević

Brazil je u ponedjeljak uspio da pobijedi reprezentaciju Švicarske sa 1:0 u meču drugog kola Svjetskog prvenstva i osigura mjesto u osmini finala, a glavna priča ove  utakmice bio je momak koji nevjerovatno liči na Neymara i uspio je čak prevariti i osiguranje na stadionu i doći do terena jer su svi mislili da je to zvijezda Karioka.

Brazil je uspio da pobijedi Švicarsku sa 1:0 iako su bili bez najveće zvijezde Neymara koji je zadobio povredu u susretu protiv Srbije i pitanje je da li ćemo ga gledati više na ovom Svjetskom prvenstvu.

Neymar je pobjedu svojih saigrača pratio iz hotelske sobe, ali su mnogi bili sigurni da se on nalazi na tribinama, no ispostavilo se na kraju da je to bio samo momak koji nevjerovatno liči na Neymara i neigranje ove zvijezde je maksimalno iskoristio.

On je uspio da zavara mnoge navijače koji su pomislili da je to zaista Neymar i čak se se fotografisali s njim na tribini na kojoj je bio, no razočarali su se kasnije kada su shvatili da su pogriješili.

Ovaj momak napravio je pometnju i na ulicama Dohe gdje su mnogi također pomislili da je to Neymar, ali će im svima biti lakše kada saznaju da oni nisu jedini nasjeli na sve to i da je uspio da zavara čak i osiguranje na stadionu.

Naime, on je objavio sam video na društvenim mrežama na kojem se vidi da je prije početka utakmice između Brazila i Švicarske bez problema ušao na stadion i da je čak imao pratnju osiguranja.

Oglasi

Uvjerio je osiguranje da je on Neymar i oni su ga ispratili do terena, a čak se i fotografisao s redarima koji su ga oduševljeno posmatrali i vjerovali da je to zaista jedan od najboljih igrača svijeta.

No, kasnije se ispostavilo da je Neymar bio u hotelu, a ovaj momak je to znao da iskoristi i imao je zaista dan koji će da pamti dok je živ.

Također, poznat je i njegov identitet, a riječ je o Eigonu Oliveru koji je u Brazilu već poznat kao "Neymarov dvojnik", a na Instagramu ga prati već 700.000 ljudi. Objavio je video iz Katara i pokazao kako je ušao na stadion, a ovaj video na TikToku je pregledan čak skoro sedam miliona puta.

Toliko se posvetio da izgleda kao Neymar da je odlučio da kopira njegovu frizuru, ali i skoro svaku tetovažu koju ima ovaj igrač PSG-a i zbog toga nije ni čudo što su mnogi pomislili da je to zaista reprezentativac Brazila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On već danima boravi u Kataru i uživa u velikoj pažnji na ulicama, te mnoge oduševljava svojim imitiranjem Neymara. Imao je čak priliku da upozna nedavno Neymara i zajedno su snimali reklamu, te je nevjerovatno da izgledaju skoro kao blizanci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi