Leandro Paredes potpisao za PSG

Pojačanje iz Zenita

Leandro Paredes potpisao za PSG · Zvanično

Argentinski fudbaler Leandro Paredes danas je i zvanično postao član Paris Saint-Germaina.

Ovaj 24-godišnji defanzivni veznjak je sa PSG-om potpisao ugovor na četiri i po godine nakon što je prošao medicinske preglede u bolnici Aspetar u Dohi.

Paredes u PSG stiže iz ruskog Zenita, a domaća javnost ga najviše pamti po vremenu kada je nastupao za Romu gdje je jedno vrijeme dijelio svlačionicu sa Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem i Ervinom Zukanovićem.

"Veoma sam ponosan što sam stigao u PSG. Nosim sjajna iskustva iz Italije i Rusije, a sada imam fantastičnu priliku da osjetim fudbal na najvišem svjetskom nivou. Zahvaljujem se predsjedniku i treneru koji su mi ukazali veliko povjerenje. Imam visoke ambicije i učinit ću sve što je u mojoj moći da sa PSG-om ostvarim velike rezultate", poručio je Argentinac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako finansijski detalji nisu zvanično objavljeni, pojavile su se informacije da je PSG za usluge Paredesa platio 47 miliona eura, što znači da je Zenit udvostručio novac koji je na ljeto 2017. godine uložio u njegovo dovođenje iz Rome (23 miliona).

Leandro Paredes je u PSG-u dobio dres sa brojem osam, koji je nekada s mnogo uspjeha nosio Thiago Motta.

Top Komentari

Baggio89
Neki "nogometaši" fakat imaju sreće u karijeri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi