Chelsea poslao prvu ponudu za Leaa, Milan glatko odbio i postavio svoje uslove

Ne žele ga lako pustiti

Chelsea poslao prvu ponudu za Leaa, Milan glatko odbio i postavio svoje uslove

Esmer Oštraković

Trenutno najbolji igrač Milana je Rafael Leao i to je nogometaš na kojem klub planira zaraditi ogromnu svotu novca u narednom periodu.

Bio je Leao jedan od ključnih nogometaša u ekipi Milana prošle sezone kada su osvojili domaće prvenstvo, a gdje je tada stao, ove sezone je nastavio.

Njegove fenomenalne partije i prošloj i dosadašnjem dijelu ove sezone nisu ostale nezapažene, te su brojni klubovi zainteresovani za njegove usluge.

Na vrhu te liste nalazi se ekipa Chelseaja, koja se i prije nekoliko mjeseci raspitivala za njegove usluge, ali ga tada nisu uspjeli dovesti.

Što nisu uspjeli tada, žele da odrade u januaru, a za to će im trebati mnogo novca jer Milan izuzetno cijeni svog nogometaša.

Leao je postigao gol na posljednjoj utakmici koju je Milan odigrao protiv Fiorentije, te je na kraju upisana pobjeda od 2:1 na toj utakmici.

Oglasi

Tako je u dosadašnjem dijelu sezone Leao odigrao dvadeset utakmica u kojima je postigao sedam golova i dodao devet asistencija.

Privukao je tako poglede na sebe od brojnih velikana, a u Milanu će to znati jako dobro naplatiti i to možda već u januaru.

Pokušali su u Milanu da produže ugovor sa svojim igračem, ali to im nije uspjelo, a u međuvremenu je stigla ponuda od Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su Plavci ponudili 80 miliona eura za njegove usluge, ali je to premalo, te su iz Milana postavili cijenu od 100 miliona eura za svog nogometaša.

Leao će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, te se od njega i tu očekuje mnogo, a ko zna možda mu zbog toga cijena dodatno poraste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti