Milan će u januaru zaraditi bogatstvo prodajom Leaa, to govore i dvije nevjerovatne ponude

Sprema se transfer

Milan će u januaru zaraditi bogatstvo prodajom Leaa, to govore i dvije nevjerovatne ponude

Esmer Oštraković

Rafael Leao bi u januaru mogao napustiti ekipu Milana, a kako prenose italijanski mediji, dva kluba su već spremila svoje ponude. Radi se o Manchester Cityju i Chelseaju, koji su pripremili ponude od 120 miliona eura za dovođenje ovog sjajnog nogometaša iz Milana.

U posljednjih godinu dana Leao je svoju igru podigao na jedan nevjerovatan nivou, što je naravno odmah privuklo pažnju najvećih klubova na svijetu.

Očekivanja su takva da će Leao biti glavna tema kada je riječ o januarskom prijelaznom roku, a ponude za njegovo dovođenje se polako spremaju.

Prošle sezone je Leao proglašen za najboljeg nogometaša Serie A i to nakon što je postigao jedanaest golova i dodao deset asistencija i tako vodio Milan do titule.

Ove sezone je nastavio gdje je stao u prošloj godini, te je u sedamnaest odigranih utakmica u svim takmičenjima postigoa šest golova.

Iako se smatra glavnim igračem u ekipi Milana, teško je očekivati da će ostati u klubu još dugo, posebno jer mu ugovor ističe 2024. godine.

Oglasi

U Milanu se nadaju da će Leao i predstavnici pristati na pregovore oko novog ugovora, ali pitanje je da li će imati priliku za to.

Ukoliko Leao želi promjeniti sredinu upravo januarski prijelazni rok je idealan da Milan zaradi ogroman novac od njega.

Italijanski mediji tvrde da ukoliko ponuda od 120 miliona eura stigne na njihovu adresu, upravi Milana neće preostati ništa drugo nego da unovči ovog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dva imena kotiraju visoko kao zamjena za Leaa, a radi se o nogometašima Leipziga, Daniju Olmu, te Dominiku Szoboszlaiju.

Chelsea je već pokušao dovesti Leaa prije nekoliko mjeseci, ali tada im to nije pošlo za rukom, jer je ponuda bila premala.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ako Grealish vrijedi 100+ miliona, onda ov ZVIJER vrijedi bar 700 miliona..
4 1
Mele
Ovaj momak je dobar igrac, ali sta sve promasuje.pa corava koka bi pogodila. Od 5 sansi on daje jedan gol..
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi