Velikani se bore za njega, Milan želi 150 miliona eura, a on u reprezentaciji grije klupu

Čudna odluka selektora

Velikani se bore za njega, Milan želi 150 miliona eura, a on u reprezentaciji grije klupu

Esmer Oštraković

Jedan od najtraženijih nogometaša u prošlom prijelaznom roku bio je Rafael Leao, ali je na kraju ipak ostao u Milanu.

Jasno je da u ovom klubu neće ostati još dugo, jer je samo pitanje da li će u januaru ili na ljeto imati novi klub.

Za njega su zainteresovani mnogi klubovi, a neki od njih su Chelsea, Paris Saint-Germain, te Real Madrid.

Na Svjetskom prvenstvu koje se trenutno igra u Kataru, Rafael Leao je odigrao samo 59 minuta za reprezentaciju Portugala.

Selektor Portugala, Fernando Santos, ne vidi Leaa kao nogometaša za prvu postavu, te mu je rasporedio minutažu u prethodne tri utakmice.

Protiv Gane je igrao 13 minuta, te je uspio postići gol. Protiv Urugvaja je odigrao 21. minutu, dok je 25 minuta proveo na terenu protiv Južne Koreje.

Oglasi

Portugal će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Švicarske, a teško da će Leao i na ovoj utakmici dobiti nešto veću minutažu.

Ugovor sa Milanom ima do 2024. godine, a jasno je da neće potpisivati novi, te je pitanje jedino gdje će nastaviti karijeru.

Chelsea, Manchester United, Real Madrid, PSG i još neki klubovi su u velikoj borbi za njegov potpis, a odluka je na njemu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Proglašen je Leao najboljim igračem Serie A i to nakon što je sa svojim trenutnim klubom, Milanom, osvojio naslov prvaka.

Milan za njega navodno traži 150 miliona eura što je zasigurno previše za nogometaša koji u reprezentaciji sjedi na klupi.

Top Komentari

Bazarich
Ko za njeg dadne 150 miliki dobro je naograjisao
1 5
struja
Trener ga cuva za ove nokaut tekme
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi