Lecce se sprema za Seriju A: Stiže zapostavljena legenda Milana?

Pregovori počeli

Lecce se sprema za Seriju A: Stiže zapostavljena legenda Milana?

Lecce će ponovo igrati Seriju A. Klub sa same štikle apeninske čizme zbog toga mora ojačati ekipu kako bi imao šansu izbjeći povratak u drugi rang italijanskog fudbala.

Potrebna su Lecceu pojačanja, a jedno od njih bi mogao biti i fudbaler kojem se do sada predviđao put "preko bare", Ignazio Abate.

Iskusni desni bek je odigrao svoje u dresu Milana, kluba kojem je dao sve, pa će na ljeto postati slobodan igrač.

Do sada se špekulisalo da bi Abate mogao put SAD-a i tamošnjeg LA Galaxyja. Ipak, sada se u priču uključio i Lecce.

Italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio saopštava da su čelnici Lecca već počeli pregovore sa Abateom u kojem vide odlično pojačanje za prvu sezonu Serije A nakon sedam godina.

Inače, Ignazio Abate je svakako jedna od živućih legendi Milana za koji je odigrao 306 zvaničnih utakmica. Abate je bio i dijelom ekipe Rossnera koja je 2011. godine osvojila Scudetto.

Ipak stiče se utisak da je Abate tokom godina u Milanu, iako ljubimac navijača, bio jedan od onih koje se i nije previše cijenilo od strane rukovodstva kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, danas 32-godišnji Abate je počeo karijeru u Milanu. Dok je još stasavao kao igrač, Milan ga je slao na mnogobrojne posudbe, a onda 2008. godine i prodao Torinu. Ipak, samo godinu dana kasnije se vratio na San Siro i od tada nije skidao dres Rossonera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi