Poznati svi učesnici: Kako će Seria A izgledati naredne sezone?

Nova sezona počinje u avgustu

Poznati svi učesnici: Kako će Seria A izgledati naredne sezone?

E. Čaušević

Sezona u Seriji A koja je iza nas ponudila nam je dosta uzbuđenja u finišu u borbi za mjesta koje vode u Evropu, te niži rang.

Nekih velikih uzbuđenja za Scudetto nije bilo jer je Juventus od samog starta postavio tempo koji niko nije mogao pratiti. Ipak, u finišu smo gledali dosta uzbuđenja u borbi za Evropu, ali i opstanak u društvu najboljih.

Empoli je u posljednjim sekundama zadnjeg kola ostao bez Serije A i naredne sezone će igrati u nižem rangu. Od ranije timovi koji su "preselili" u Seriju B su Chievo i Frosinone.

Sinoć je odigrana i utakmica doigravanja za ulazak u Seriju A, a u nevjerovatnom dvomeču Verona je uspjela slaviti protiv Cittadelle. Prvi meč Verona je izgubila sa 2:0, ali su u revanšu pobijedili sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Verone povratak u Seriju A nakon dugovremena izborili su Brescia i Lecce i mnogi su oduševljeni što će ove klubove ponovo gledati u društvu najboljih.

Pobjedom Verone u doigravanju poznati su svi klubovi koje ćemo gledati u Seriji A naredne sezone, a to su: Atalanca, Bologna, Brescia, Cagliari, Fiorentina, Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Lecce, Milan, Napoli, Parma, Roma, Sampdoria, Sassuolo, SPAL, Torino, Udinese i Verona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi