Lecce šokirao Torino i stigao do prve pobjede nakon povratka u Seriju A
Lecce je osvojio prve bodove u ovoj sezoni Serije A

Torino je nakon dvije pobjede upisao neočekivan poraz

Lecce šokirao Torino i stigao do prve pobjede nakon povratka u Seriju A

S. Pašalić, foto: EPA

Torino je u posljednjoj utakmici 3. kola Serije A dočekao na svom terenu Lecce i 

Domaći su nešto bolje krenuli u meč i više su napadali, ali su gosti prvi stigli do vodstva u 35. minuti kada je Diego Farias natrčao na jednu odbijenu loptu i postigao gol za 1:0.

Nakon toga Lecce je bio i nešto bolji tim na terenu, ali se rezultat do odmora više nije mijenjao.

Nastavak je donio puno bolju igru Torina koji je krenuo po izjednačenje, a u 53. minuti je Belotti postigao gol, ali ga je sudija ipak poništio zbog ofsajda iako je situacija bilo dosta diskutabilna.

Ipak, samo pet minuta kasnije Torino je ipak stigao do izjednačenja kada je dosuđen penal, a siguran je sa bijele tačke bio Belotti.

Torino je nakon toga puno bolje stojao na terenu i činilo se da Lecce neće ozbiljnije ugroziti golmana ovog tima.

Međutim, u 73. minuti desila se slična situacija kao i kod prvog gola. Jedan od igrača Leccea je pucao, a golman Torina je odbio loptu na koju je natrčao Marco Mancosu i pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Četiri minute kasnije Babacar je mogao povisiti na 3:1 nakon što je sjajno šutirao, ali je golman Torina odbranio njegov šut.

Torino je do kraj pokušavao doći do gola za izjednačenje, a u 98. minuti se posljednja prilika ukazala za to kada je Belotti oboren u šesnaestercu Leccea. Glavni sudija je morao pogledati VAR snimku, a nakon nekoliko minuta je odlučio da ne dosudi penal, pa je ostalo 2:1 za Lecce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi