Diego Laxalt potpisao za Torino

Stigao na posudbu iz Milana

Diego Laxalt potpisao za Torino

Endin Čaušević

Urugvajski reprezentativac Diego Laxalt napustio je Milan i karijeru će nastaviti u Torinu.

Laxalt se prošle sezone nije naigrao u dresu Milana u koji je stigao iz Genove. Klub sa San Sira odlučio je da ga pošalje na posudbu u Torino koji će imati šansu da otkupi njegov u govor narednog ljeta za 12 miliona eura.

Torino će platiti oko 500.000 eura za njegovu posudbu, te će izdvojiti 1.7 miliona eura za platu koju je ovaj igrač imao u Milanu. Ukoliko se dokaže kao pravo pojačanje Torino će narednog ljeta vjerovatno otkupiti njegov ugovor.

"Ovo je ekipa koja ima jasnu viziju i entuzijazam i zbog toga sam tu. Sebe sam odmah stavio na raspolaganje treneru i jedva čekam da zaigram. U Torino sam stigao kako bih dao maksimum na svakom meču i pokazao da nisu pogriješili što su me doveli", rekao je Laxalt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti