Od dresa Manchester Uniteda do građevinskog radnika: Ne žalim, ali možda sam bio previše tih

Lee Roche daleko od fudbala

Od dresa Manchester Uniteda do građevinskog radnika: Ne žalim, ali možda sam bio previše tih

M. Šljivak

Kroz Manchester United je u proteklih dvadesetak godina prošao zaista ogroman broj fudbalera.

Mnogo je onih koji nisu uspjeli ostvariti karijere kakve su željeli, a jedan od njih je Lee Roche koji je odigrao tri utakmice za prvi tim Manchester Uniteda.

Debi je upisao 2001. godine u duelu Worthington kupa protiv Arsenala, igrao je u prvenstvu protiv Newcastle Uniteda a zatim je dvije godine kasnije igrao u Ligi prvaka protiv Deportiva.

Njegova karijera se međutim nije razvijala kako je očekivao. Dva mjeseca nakon debija je dobio slobodne papire, igrao je za Burnyley, Wrexham, a karijeru je završio 2011. godine u niželigašu Droylsdenu.

Danas radi kao građevinski radnik. Ima diplomu vodoinstalatera i ističe da ne žali zbog toga što nije uspio jer je izgubio volju za fudbalom.

"Izgubio sam glad za fudbalom. Kući nisam želio ni pogledati utakmicu", istakao je Roche u razgovoru za Planet Football.

Oglasi

Roche ima vlastiti biznis i uživa u onom što radi. Ističe da ga često pitaju kako je od Uniteda došao do građevinca.

"Često me na gradilištu pitaju o Unitedu i kako sam završio ovdje. Ne volim previše pričati o tome da sam nekada bio član Uniteda".

Roche se rado sjeća utakmice protiv Newcastlea na Old Traffordu pred 75.000 ljudi.

"Nestvarno je bilo ući u igru pred toliko navijača. Igrao sam dobro, ali je Sir Alex nakon utakmice prigovorio jer me je Alan Shearer nadskočio i zabio je gol glavom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ne želi što nije uspio ostvariti veću karijeru.

"Ne žalim ni za čim. Jedino što bih mogao izdvojiti je da sam bio veoma tih, pa sam možda trebao biti malo prisniji sa momcima. Kući bih išao odmah nakon treninga i družio sam se samo sa svojim prijateljima. Možda sam se trebao više družiti sa igračima koji su bili tada u ekipi kao što su Darren Fletcher ili John O'Shea. Vjerovatno bih tako bolje prošao u Unitedu".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije