Utakmice u Engleskoj počinju sa minutom zakašnjenja
Foto - EPA

Razlog je jasan

Utakmice u Engleskoj počinju sa minutom zakašnjenja

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbalska asocijacija Engleske objavila je kako će sve utakmice FA Kupa početi sa jednom minutom zakašnjenja.


Susreti 3. kola FA Kupa igraju se od petka do ponedjeljka, a sve će kasniti jedan minut i to iz zanimljivog razloga.

FA je odlučio da na ovaj način skrene pažnju na mentalno zdravlje i žele promovisati zajednicu koja se brine o mentalno oboljelim ljudima.

"Jako je bitno da o tome govorimo kroz fudbal jer je često neugodno govoriti o toj temi", rekao je izvršni direktor FA-ja Mark Bullingham.

"FA Kup je takmičenje za male i velike timove. Želimo iskoristiti moć koju posjeduje da ljudima pokažemo da se svi barem minutu možemo fokusirati na mentalno zdravlje", saopštio je Gordic Smith iz Asocijacije koja se brine o osobama sa mentalnim problemima.

Top Komentari

yossarian
Eto, FA se sjetio i Gazije.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi