Poznato koliko će klubovi zaraditi ako samo prihvate pozivnicu u Superligu

Ogroman novac u igri

Poznato koliko će klubovi zaraditi ako samo prihvate pozivnicu u Superligu

E. Čaušević

Nekoliko najvećih evropskih klubova još uvijek ne odustaje od ideje kreiranja Superlige u kojoj bi igrale samo najjače ekipe.

Dosta prašine diglo se danas nakon informacije da pojedini evropski klubovi ne odustaju od Superlige iako je UEFA izričito protiv tog takmičenja jer bi to značilo ukidanje Lige prvaka.

Superliga bi trebala biti sačinjena od 16 stalnih klubova i četiri ostala koja bi izborila plasman u ovo takmičenje kroz nacionalna prvenstva. Također, Superliga bi bila podijeljena u dvije grupe po deset klubova, a u četvrtfinale idu po četiri kluba iz obje grupe.

Navodno, 11 klubova je već potpisalo da se ovo takmičenje pokrene, a jedino iz Manchester Cityja još uvijek nisu dali svog odgovor.

Prema informacijama koje su objavljeno potpisnici za početak Superlige su Real Madrid, Tottenham, Manchester United, Liverpool, Barcelona, Arsenal, Atletico Madrid, Milan, Juventus, Inter i Chelsea.

NY Times večeras je objavio da je sada jasno zašto mnogi evropski velikani žele da se pokrene Superliga.

Oglasi

Naime, svaki klub bi zaradio čak 425 miliona dolara samo prihvatanjem pozivnice da igraju ovo takmičenje. To je ogromna suma novca, ali bi čini se mnogo više izgubili igranjem u Superligi.

UEFA je danas žestoko zaprijetila klubovima koji žele ovo takmičenje. Ukoliko ne odustanu od svog projekta bit će izbačeni iz svih evropskih takmičenja, ali i nacionalnih prvenstva. Također, igračima iz tih timova će biti zabranjeno da igraju za svoje reprezentacije.

"UEFA i čelnici La Lige, Premiershipa i Serije A su dobili informacije da pojedini engleski, španski i italijanski klubovi planiraju objaviti početak takmičenja koje je nazvano Superliga. Ako se ovo desi onda želimo da jasno poručimo da će UEFA i ova nacionalna prvenstva, ali također i FIFA i svi naši saradnici uraditi sve da stopiraju ovaj projekat".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je projekat koji se zasniva samo na interesu tih klubova u trenutku kada je to najmanje potrebno. Razmotrit ćemo sve načine da to zaustavimo jer nema drugog rješenja. Kao što je najavila FIFA klubovi će biti izbačeni iz igranja bilo kojeg drugog takmičenja na nacionalnom, evropskom ili svjetskom nivou. Igrači ovih klubova će dobiti zabranu igranja za svoje reprezentacije".

"Zahvaljujemo se klubovima u drugim državama, posebno Francuskoj i Njemačkoj, koji su odbili da potpišu ovaj dokument za Superligu. POzivamo sve ljubitelje fudbala, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv ovog projekta koji je najavljen. Ovo traje predugo i stvarno je više dosta", poručili su iz UEFA-e.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Ja sam licno za formiranje ove lige. Kao gledalac volio bih da imam svake sedmice priliku gledati duele izmedju Barselone i Bajerna, Mancestera i Rela, Liverpul-Inter... Gdje je draz fudbala nego u tome. Nego ovako prodje pola godine dok dodje na red utakmica Real-Barselona. I neka se Mesi povrijedi, neka ekipe nisu kompletne, onda cekaj jos pola godine do iste utakmice i nadaj se da ce svi biti zdravi. Gledaj ih kako igraju protiv neke Mursije, spanskih sela... Ovako svake sedmice imas masu utakmica, ne znas sta prije da gledas. A to kako ce ko raspodjeliti pare, to me najmanje interesuje. Ni do sada dinara od toga nisam imao...
8 10
DeteVi
Čuj Tottenham.... Ja mislio pričaju o super ligi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi