Leeds se borio, ali nije uspio: Dva gola u samoj završnici za važnu pobjedu Manhcester Uniteda

Utakmica 23. kola Premiershipa

Leeds se borio, ali nije uspio: Dva gola u samoj završnici za važnu pobjedu Manhcester Uniteda

Esmer Oštraković

Utakmicu 23. kola Premiershipa odigrale su ekipe Leeds Uniteda i Manchester Uniteda, a pobjedu od 0:2 su na kraju uspjeli upisati gosti.

Manchester koji u posljednje vrijeme igra jako dobro bio je favorit na ovoj utakmici protiv Leedsa koji se bori za opstanak u ligi.

Pobjeda na ovoj utakmici značila bi da će Manchester United, barem kratko preuzeti drugo mjesto na tabeli u Premiershipu, a upravo to se i desilo.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno, te su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika, ali navijači nisu vidjeli golove.

Iako je Leeds praktički dominirao u drugom poluvremenu utakmice dva udarca u okvir gola značila su dva gola i veliko slavlje navijača Manchester Uniteda.

Oba gola viđena su u posljednjih deset minuta. Prvo je Rashford pogodio za 0:1 u 80. minuti utakmice nakon asistencije Shawa.

Oglasi

Pet minuta kasnije pobjedu gostiju je potvrdio mladi Garnacho nakon asistencije Weghorsta i već tada je bilo jasno da će gosti osvojiti tri boda na ovoj utakmici.

Manchester United se tako sada nalazi na 2. mjestu na tabeli sa jednim bodom više od Manchester Cityja, ali i dvije utakmice više od njih.

Sa druge strane Leeds se nalazi na 17. mjestu sa 19 osvojenih bodova i slijedi im grčevita borba za ostanak u ligi do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, na pozicijama iza njih su Everton, Bournemouth i Southampton. Everton ima jednu utakmicu manje, te jedan bod manje od Leedsa.

Kada je riječ o Bournemouthi oni također imaju jedan bod manje, dok je Southampton zadnji na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
I kad ne ide, nekako se to rijesi. Najveci klub na ostrvu MUFC
6 2
Eno30
Bravo Manchester United
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi