Leeds savladao Derby County u gostima i napravio veliki korak ka finalu doigravanja

Ekipa Franka Lamparda je sada u teškoj situaciji

Leeds savladao Derby County u gostima i napravio veliki korak ka finalu doigravanja

S. Pašalić

Nogometaši Derby Countyja su danas u prvoj utakmici polufinala doigravanja za ulazak u Premier ligu ugostili na svom stadionu Leeds i doživjeli poraz rezultatom 1:0.

Gosti su puno bolje odigrali prvo poluvrijeme i stvorili nekoliko prilika za gol, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

I u drugom poluvremenu Leeds je nastavio sa dobrom igrom, a u 55. minuti su stigli i do vodstva nakon što je Jack Harrison poslao sjajnu loptu u šesnaesterac domaćih, a Kemar Roofe je postigao gol za 1:0.

Leeds je i nakon toga bio bolje ekipa na terenu, a Derby nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti gostima koji su na kraju zasluženo slavili u ovom meču.

Ekipa Franka Lamparda je sa ovim porazom znatno umaljila sebi šanse da dođe do Premier lige, ali ipak se mora odigrati i druga utakmica i Derby još uvijek može doći do finala doigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi