"Leeds United je veći klub od Manchester Cityja"

Nizozemac nema dileme

"Leeds United je veći klub od Manchester Cityja"

Midhat Šljivak

Nekadašnji nizozemski fudbaler Jimmy Floyd Hasselbaink tvrdi da je Leeds United veći tim od Manchester Cityja.

Ekipa s Elland Roada nakon 16 godina se vratila u Premiership. Veliko je slavlje u ovom gradu, a Hasselbaink, koji je nosio dres Leedsa od 1997. do 1999. godine, presretan je zbog toga.

Za legendarnog napadača nema dileme. Velika je stvar što se Leeds vratio.

"Leeds je jedini veliki tim u Yorkshireu. Ljudi trebaju biti ponosni zbog kluba. Pogledajte London, imaju nebrojeno dosta klubova, Manchester ima United i City, a Liverpool ima Liverpool i Everton. Leeds ima samo Leeds i ko je rođen tamo navijač je do smrti", rekao je on.

A onda je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Leeds United je veći klub od Manchester Cityja. Kao klub imaju veći potencijal od njih. Atmosfera je jednistvena, nigdje nema više buke nego na Elland Roadu. Navijači su ludi za Leedsom", rekao je Hasselbaink.

Leeds u historiji ima tri titule prvaka, a posljednja je došla 1992. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Veci je po tome sto je 16 godina igrao u drugoj ligi....
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi