Leganes se lagano obračunao s Betisom

Hat-trick El Nesyrija

Leganes se lagano obračunao s Betisom

E. Čaušević

Fudbaleri Leganesa danas su na domaćem terenu savladali Betis sa 3:0 u meču 23. kola španske La Lige.

Betis je u ovaj meč ušao kao blagi favorit, no na kraju su igrači ovog tima teren napustili pognutih glava. Leganes je odigrao fantastičan meč i na krilima En Nesyrija došao do ubjedljive pobjede od 3:0.

Leganes je do vodstva stigao u 22. minuti kada je Silva asistirao, a sjajan gol postigao je El Nesryi za veliko slavlje domaćih navijača. Navijači su ponovo bili na nogama u 36. minuti jer je Leganes udvostručio prednost, a na 2:0 povisio je ponovo El Nesyri.

Fantastičnu partiju ovaj fudbaler zaokružio je sredinom drugog poluvremena kada je postigao hat-trick. Braithwaite je ovaj put asistirao, a konačnih 3:0 El Nesyri postavlja u 66. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba reći da je za Betis zaigrao Jese Rodriguez koji je iz PSG-a stigao na posudbu i nakon nekoliko mjeseci se ponovo vratio na teren. Leganes je sada na 11. mjestu sa 29 bodova, dok je Betis šesti sa samo tri boda više.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi