Atletico nije iskoristio kiks Barcelone: Jorgandžije poražene kod Betisa
Veliku šansu je Ateltico prokockao. Mogli su se potpuno približiti Barceloni u borbi za titulu, ali oni su sada još bod dalje od njih (Foto: EPA)

La Liga, 22. kolo

Atletico nije iskoristio kiks Barcelone: Jorgandžije poražene kod Betisa

M. Šljivak

Madridski Atletico poražen je u 22. kolu španske Primere na gostovanju kod Betisa rezultatom 1:0.

Kiks Barcelone koja je sinoć na Nou Campu remizirala sa Valencijom (2:2) madridski tim nije mogao iskoristiti i pognute glave je tim Diega Simeonea napustio stadion Benito Villamarin.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 64. minuti meča. Filipe Luis, koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena, skrivio je penal i Betis je dobio šansu da dođe do vodstva.

Domaći su ovu šansu i iskoristili. Canales je preuzeo odgovornost i pogodio je za 1:0.

Imao je Atletico potom pogođenu stativu. Pokušali su na sve načine da dođu do jednog boda, ali nisu uspjeli i ostalo je 1:0 za domaće.

Madridski tim je tako ispustio šansu da dođe na samo tri boda zaostatka za Barcelonom, a razlika je sada šest bodova.

La Liga, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis - Atletico 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi