Legenda objasnila i zašto: Svi govore o Ronaldu, a ključ novog Juventusa je Pjanić

Tacchinarid podržava bh. veznjaka

Legenda objasnila i zašto: Svi govore o Ronaldu, a ključ novog Juventusa je Pjanić

E. Škorić

Bivši veznjak Juventusa Alessio Tacchinardi vjeruje da Miralem Pjanić zaslužuje biti ključni igrač u Seriji A sljedeće sezone.

Premda Juventus ima Cristiana Ronalda, glavnu nogometnu zvijezdu i čovjeka kojem se dive na svakom koraku, Tacchinardi ističe da bi Pjanić trebao da bude nositelj igre torinskog tima.

"Svi govore o Cristianu, ali za mene je ključ novog Juventusa Pjanić", rekao je Alessio Tacchinardi.

Mišljenje koje je izrekao bilo je zasniveno na činjenici da Pjanić odgovara taktici novog trenera Maurizija Sarrija. Dok je bio u Napulju i Chelseaju, 60-godišnji trener se oslanjao na Jorginha.

Budući da Jorginho nije odveden u Torino, umjesto njega je predviđen Pjanić.

"Osim što daje smjer, on će proizvesti isti intenzitet kao Jorginho, i voditi prvu borbu za loptu, važnu za Sarrija. Pjanić ima veću kvalitetu od Jorginha. Ako uspije izvršiti trenerski zahtjev, imat će sjajnu sezonu", objasnio je Tacchinardi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maurizio Sarri nastavlja primjenjivati svoju tipičnu taktiku igre, brzi stil napada u kombinaciji s kratkim pasovima. Zato se Pjanić smatra pogodnijim od Cristiana Ronalda.

Juventus je već doveo neka pojačanja i smatra se daleko najvećim favoritom za odbranu Scudetta. Upravo Sarrijev bivši klub Napoli sastavio je dobru ekipu, jak bi mogao biti i Inter, no teško da iko može parirati Staroj dami.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi