Saga zvana Matthijs de Ligt je završena!

Postignut dogovor Ajaxa i Juventusa

Saga zvana Matthijs de Ligt je završena!

M. Šljivak

Saga oko transfera holandskog štopera Matthijsa de Ligta je konačno završena.

Barem tako tvrde holandski mediji, koji donose infromaciju kako su Ajax i Juventus postigli dogovor o transferu 19-godišnjeg fudbalera i on će postati novi član prvaka Italije.

De Ligt je ranije dogovorio svoje uslove sa torinskim velikanom. Preostalo je da se dogovore timovi, to je također na kraju uspješno završeno, a tim iz Amsterdama će zaraditi 75 miliona eura.

Sjajni defanzivac će kao novi fudbaler Bianconera biti predstavljen u narednih 48 sati, a u narednim satima će stići i službena potvrda transfera.

Mino Raiola je potvrdio da De Ligt ima dogovor sa Juventusom

Prema riječima Mine Raiola De Ligt se odlučio za Juventus.

Kontroverzni menadžer je kazao kako je Stara dama postigla dogovor s talentovanim štoperom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"De Ligt je postigao dogovor s Juventusom. Sada je preostalo da dva kluba završe pregovore. Nemamo nikakvu namjeru da se okrećemo arbitraži, uredno će se pojaviti na pripremama Ajaxa."

"Neće se pretvarati da je bolestan. To nije njegov stil, ali će sačekati da dogovor između klubova bude ubrzo pronađen", dodao je Raiola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti