Legenda Partizana bez dlake na jeziku: Treba nas izbaciti iz Evrope

Ivan Golac se duboko razočarao

Legenda Partizana bez dlake na jeziku: Treba nas izbaciti iz Evrope

Početak sezone u Superligi i Evropskoj ligi nije baš obećavajući za Partizan, koji se pati i sa igrom i sa realizacijom.

Jedan od onih koji su vidno razočarani sadašnjim stanjem u slavnom beogradskom klubu je i Ivan Golac, nekadašnji fudbaler i trener Partizana, koji je izjavio da su crno-bijeli pali na najniže grane i da se klub nikada u historiji nije ovako srozao.

"Nekad smo bili ozbiljan, moćan klub od kojeg je Evropa strahovala, a sad smo Miki Maus. A UEFA pravi dodatni cirkus i tragikomediju. Gledao sam meč između Partizana i Trakaja u Beogradu. Bio sam u šoku. Pitate me kakav je tim ima Partizan... Pa mi tim i nemamo. A ta utakmica je bila jedno obično mučenje. UEFA takve klubove mora da eliminiše i da se zna ko igra Evropu. U kvalifikacije puštati samo šampiona iz svake zemlje, jer ovo gubi svako dostojanstvo", oštar je bio Golac, koji je potom dodao:

"Partizan vode nesposobni ljudi. Sve je prepuno nelogičnosti. Sada je doveden novi trener u najgorem mogućem trenutku, svaki put se kreće iznova. Dominira nekonstantnost i ja tu ne vidim izlaz. Partizanova trenutna forma je kao da se bori za donji, a ne gornji dio tabele".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ivan Golac je za Partizan nastupao od 1968. do 1978. godine, a trener je bio u sezonu 1989/1990.

Top Komentari

volfrapsodija
Ne postoji nijedan srbijanski sajt koji piše o Sarajevu ili Želji u ovolikoj mjeri koliko vi pišete o Partizanu ili Zvijezdi. Ako se pitate zašto vam je opala popularnost, onda je to zbog ovakvi tekstova.
34 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije