Legendarni Andrea Pirlo se vraća u fudbal

Dogovoren trenerski posao

Legendarni Andrea Pirlo se vraća u fudbal

Admin Čaušević

Andrea Pirlo je dugi niz bio među najboljim svjetskim veznjacima, prvo u dresu Milana, a zatim Juventusa. 

Juventus je Pirlu bio posljednji evropski klub, a upravo će u torinskom gigantu ovaj proslavljeni as početi svoju trenersku karijeru.

Naime, bivši italijanski reprezentativac će od sljedeće sezone sjediti na klupi U23 tima Juventusa koji se takmiči u Seriji C.

Bianconeri su jučer raskinuli ugovor s dosadašnjim trenerom Fabijom Pecchiom, a italijanski mediji najvaljuju da će uskoro Pirlo biti ozvaničen kao njegov nasljednik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je kopačke o klin okačio 2017. godine. Posljednji klub u karijeri mu je bio New York FC. Osim za Juventus i Milan još je igrao za Bresciju, Regginu i Inter.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije