Legendarni Buffon usporedio Kanea sa velikim imenima nogometne igre
EPA

Golman Stare dame biranim riječima o napadaču Tottenhama

Legendarni Buffon usporedio Kanea sa velikim imenima nogometne igre

E. Ganibegović

Harry Kane je već godinama unazad jedan od najboljih napadača u engleskoj Premier ligi. Tačnije i na svijetu. Prošle godine je igrač Tottenhama blistao. Postigao je najviše pogodak u 2017. godini, a iza sebe je ostavio Ronalda i Messija, što dovoljno govori o kakvom se igraču radi. U Premier ligi je oborio nekoliko rekorda i tako ušao u društvo najboljih. Sve u svemu, nevjerovatna godina za Kanea.

Riječi hvale za napadača Tottenhama dolaze sa svih strana, a sada je i Gianluigi Buffon odlučio uputiti nekoliko komplimenata na račun engleskog internacionalca. Poznato je kako se Juventus u osmini finala Lige prvaka sastaje upravo sa Spursima.

"Harry je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu - nema nikakve sumnje oko toga", izjavio je Buffon.

"Kao igrač, uvijek možete raditi na dijelovima svoje igre i pokušati napredovati, ali postoje neke stvari koje se ne mogu naučiti."

"Prirodni instinkt golgetera je za mene talenat sa kojim se trebaš roditi."

"Tijekom svoje karijere sam vidio Ronalda, Cristiana Ronalda, Inzaghija, Batistutu, oni imaju prirodni instinkt koji muči golmane - jasno je kako i Kane to ima."

"U svojoj karijeri sam uvijek volio da igram protiv najboljih i Harry Kane je jedan takav igrač."

"Uvijek sam imao takav stav da se ne bojim najboljih - cijenim ih i uvijek želim igrati protiv takvih. Uživam u trenucima kada se borim sa najboljima jer želite da se testirate protiv njih."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Biće to dvije tvrde utakmice protiv Spursa - mi to dobro znamo. Kane će biti velika prijetnja, ali oni nisu samo Kane."

"Kao i uvijek, moj san je osvojiti Ligu prvaka. Ne dopuštam sebi da mi to stvara pritisak, ali i dalje ostaje velika ambicija", rekao je legendarni golman.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi