Legendarni Casillas je odabrao, a transfer završava NBA košarkaš?
Foto: EPA

Seli u MLS?

Legendarni Casillas je odabrao, a transfer završava NBA košarkaš?

M. Šljivak

Legendarni španski golman Iker Casillas (36) navodno je odabrao klub u kojem će nastaviti profesionalnu karijeru.

Iako se prethodnih mjeseci povezivao sa engleskim timovima Liverpoolom i Newcastleom, aktuelni čuvar mreže Porta karijeru će kako stvari stoje nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Casillas je navodno spreman prihvatiti ponudu ekipe Chicago Fire. Ovaj tim neće produžiti saradnju sa njemačkim fudbalerom Bastianom Schweinstaigerom i u budžetu imaju mogućnost za dovođenje velikog imena i poslali su ponudu na adresu iskusnog golmana.

Pregovore vodi košarkaš Chicago Bullsa Nikola Mirotić koji je u dobrim odnosima sa Casillasom.

"Poznajemo se jako dobro. Odličan je momak i prafi profesionalac. Dobro bi došao ovom timu, mnoge zvijezde su došle ovdje, pa zašto ne bi i on. Na raspolaganju sam Chicagu u pregovorima", poručio je Mirotić.

Casillas je trenutno član portugalskog velikana Porta. Ipak, izvjesno je da će napustiti ovaj tim, a čeka se njegova konačna odluka o novom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi