Casillas: Svakim danom sam sve bliži vješanju rukavica

Rekao je Iker nakon uručenja nagrade "Golden Foot"

Casillas: Svakim danom sam sve bliži vješanju rukavica

E. Ganibegović

Legendardni golman Real Madrida, trenutni član ekipe Porta, Iker Casillas sve je bliži napuštanju nogometa i vješanju rukavica.

Casillas je jučer proglašen dobitnikom nagrade "Golden Foot" za 2017. godinu. Ova nagrada se od 2003. godine dodjeljuje igračima starijim od 28 godina koji su ostvarili značajan uspjeh na individualnom i klupskom nivou, a uručuje je princ Albert od Monaka.

Golman Porta je tako postao drugi Španac koji je stigao do ovog priznanja, prije njega je to učinio još samo Andreas Iniesta 2014. godine. 

Nakon što je proglašen dobitnikom ugledne nagrade Casillas je rekao kako se približava završetak njegove karijere.

"Svakim danom sam sve bliži vješanju rukavica", rekao je 36-godišnjak za Diario AS.

"Međutim, ako Buffon može braniti od 40, ja ću sebi dati izazov da se povučem makar godinu danas poslije njega. Tako ću imati dodatnu godinu u svojoj karijeri."

"Želim ostati u nogometu, ali ne znam u kojoj ulozi. Nogomet mi je dao sve, a ja sam bio veoma sretan, moram biti zahvalan onime što sam dobio."

"Bilo je mnogo uspona i padova, ali uvijek ću se sjećati onih sretnih trenutaka u svojoj karijeri."

"Najbolji trenutak u karijeri? Postoje dva. Osvajanje Lige prvaka 2000. godine sa Realom, kao i osvajanje Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi sa reprezentacijom Španije", istakao je legendarni golman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi