Legendarni Nesta dobio otkaz, mijenja ga Oddo?

Uplovio u trenerske vode

Legendarni Nesta dobio otkaz, mijenja ga Oddo?

Legendarni italijanski defanzivac Alessandro Nesta po završetku igračke karijere odlučio je da uplovi u trenerske vode.

Kao trener 43-godišnji Nesta se najprije 'kalio' u SAD-u gdje je vodio Miami FC, nakon čega se ljetos vratio u Italiju i preuzeo Perugiju s ciljem da ovaj klub vrati u Seriju A.

Iako je Perugia pod njegovim vodstvom osigurala mjesto u play-offu, na kraju je u istom eliminisana od Verone (4:1), što je za rezultat donijelo raskid saradnje sa Nestom za čijim nasljednikom se, kako stvari stoje, neće dugo tragati.

"Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo za mene. Perugia mi je omoguća da se razvijam kao trener i ujedno da radim ono što volim. Zahvaljujem se na saradnji svima u klubu, kao i navijačima koji su nas podržavali kroz cijelu sezonu", rekao je Nesta na odlasku.

Na Apeninima pišu kako bi Nestu na klupi Perugije mogao zamijeniti bivši saigrač iz Milana Massimo Oddo.

Podsjetimo, Nesta je za vrijeme fudbalske karijere deset godina nosio Milanov dres. U tom je razdoblju osvojio mnoštvo trofeja sa Milanom, uključujući i dvije Lige šampiona, dok se Italijom 2006. godine bio svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi