Legendarni Scholes opleo po Mourinhu

Nakon poraza od Cityja

Legendarni Scholes opleo po Mourinhu

Fudbaleri Manchester Unitedu seriju od tri uzastopne pobjede prekinuli su subotnjim porazom od omraženog gradskog rivala Cityja (2:1). 

To je Joseu Mourinhu bio ujedno prvi prvenstveni poraz, a niz kritika na račun njegove formacije nekoliko dana kasnije iznio je legendarni Paul Scholes.   

"Bild je bolji kao defanzivni vezni nego kao štoper. Zašto? Zato što je fizički limitiran za Premiership. Ljudi previše očekuju od njega kao štopera. Pretpostavljam da sam i ja među tim ljudima. Ali protiv Cityja je imao dinamičnog Kevina de Bruynea protiv kojeg nije mogao da se sastavi. Dugoročno gledano, radije bih da vidim Smallinga u tandemu sa Baillyjem nego Blinda", iznio je Scholes svoje mišljenje.

Nekadašnji fudbaler tima sa Old Trafforda se potom osvrnuo na Valenciju.

"Što se tiče Valencije, on nije desni bek niti će to postati. Bez obzira u kakvoj je trenutno formi. Darmian još nije primirisao prvom timu ove sezone, a pitanje je da li Fosu-Mensah spreman za tu ulogu. Zato je situacija teška što se tiče desnog beka", istakao je Scholes. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon poraza Manchester United zauzima četvrtu poziciju u Premiershipu sa tri boda manje u odnosu na vodeći City.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi