Legendarni sudija otišao u penziju, Florentino Perez ga nagradio

Mallenco više neće suditi

Legendarni sudija otišao u penziju, Florentino Perez ga nagradio

A. Čaušević

Kako fudbaleri tako i sudije s vremenom postanu zaštitni znak nekog takmičenja.

Već više od decenije na stadionima širom Španije mečeve La Lige je sudio Undiano Mallenco koji se jučer oprostio od aktivnog suđenja.

Posljednji meč kojeg je legendarni arbitar sudio bio je duel Real Madrida i Betisa. Nakon utakmice Florentino Perez mu je uručio simboličan poklon.

Predsjednik Kraljeva je Mallencu uručio repliku stadiona Santiago Bernabeu te mu je čestitao na dugoj karijeri i poželio sreću u nastavku života.

Za razliku od Pereza publika na stadionu Santiago Bernabeu nije imala obzira prema 45-godišnjem sudiji. Dobacivali su mu da je loš i da treba da se oprosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallenco je sa 346 mečeva sudija koji je najviše puta dijelio pravdu na mečevima La Lige, redovno je sudio duele Lige šampiona i Evropa lige. Bio je arbitar i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, dok nije bio među odabranim sudijama koji su sudili mečeve Evropskih prvenstava.

Prvi meč u Španiji sudio je 2000. godine, a FIFA bedž je dobio četiri godine kasnije. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine je sudio meč protiv Velsa u oktobru 2015. godine. Tada su Zmajevi slavili sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi