Problem za Zidanea: Perez mu dovodi igrača kojeg on baš i ne želi
Zinedine Zidane je dobio zadatak da napravi novi Real Madrid. Ipak, ništa se ne može desiti bez uplitanja predsjednika Florentina Pereza (Foto: EPA)

Transfer pred realizacijom

Problem za Zidanea: Perez mu dovodi igrača kojeg on baš i ne želi

M. Šljivak

Madridski Real napravit će tokom ljeta potpunu rekonstrukciju ekipe.

Eden Hazard je gotovo sigurno novi igrač Kraljeva. Belgijanac dolazi po želji trenera Zinedinea Zidana, ali čini se kako predsjednik Florentino Perez dosta toga radi i bez konsultacije sa francuskim stručnjakom.

Španski mediji pišu da je prvi čovjek Kraljeva odlučio da dovede i veznjaka Tottenhama Christiana Eriksena i Danac bi mogao postati novo veliko ime u Madridu.

Međutim, sjajni fudbaler nije želja trenera Zidanea. Francuz bi radije da se ispune njegove želje, ali Perez se očigledno itekako miješa u izbor i on je taj koji donosi konačne odluke.

Vrlo je moguće da će Zidane tokom ljeta dobiti i određene fudbalere koje baš i ne želi, ali njegov je posao da ekipu na pravi način uklopi, kako bi se na pravi način popravila katastrofalna sezona koja je polako iza Reala.

AS: Eriksen se već dogovorio sa Realom

Španski AS nedavno je objavio kako je Christian Eriksen već dogovorio sve sa madridskim klubom.

Sjajni 27-godišnji veznjak je pristao na transfer, a navodno bi uskoro trebao da se potvrdi i dogovor sa Tottenhamom, koji za Danca traži 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, vrlo je vjerovatno da će ta cijena biti znatno manja i da će Spursi zaraditi oko 100 miliona eura na transferu ovog fantastičnog fudbalera.

Eriksen je već šest godina član Spursa. Stigao je iz Ajaxa za samo 13.5 miliona eura, a sada se nalazi pred transferom karijere, transferom kakvog svi fudbaleri čekaju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti