Legendarni trener izdao svoj klub, pa nakon svega 96 sati shvatio da je to bila greška života

Dobio otkaz u Kijevu

Legendarni trener izdao svoj klub, pa nakon svega 96 sati shvatio da je to bila greška života

E. Škorić

Čuveni rumunski trener Mircea Lucescu (74) dobio je otkaz nakon samo četiri dana na novom poslu.

Priznati trener je potpisao dvogodišnji ugovor s kijevskim Dinamom, što je na kraju značilo i veliku izdaju prema Šahtaru na čijoj klupi je sjedio čak 12 godina.

Očekivalo se da Rumun u Kijevu nastavi dominaciju koju je stvorio u Donjecku, ali zanimljivo da je na klupi Dinama proveo samo četiri dana.

Zašto je bivši trener Brescije, Galatasarayja, Intera, Bešiktaša, Zenita i turske reprezentacije napustio Kijev u tako malom vremenskom roku za sada nije poznato.

Mada, prema pisanju tamošnjih medija, njemu su presudili navijači Dinama koji su smatrali da dugogodišnji kreator Šahtarovih uspjeha ne može da bude neko ko će voditi Dinamo. Tako je proveo samo 96 sati na klupi Kijevljana i bez odrađenog treninga.

Top Komentari

Niklas
Ovdje je bila slika prvo A. Wegnera iz Arsenala bivseg trenera hahhah. Skora je izgleda shvatio koji je sjeb napravio
0 0
E.Car
Ma Ja bih im naplatio svaki euro iz ugovora i nek traže sebi nekog ko će im odgovarati. Divljaci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi