Legendarni Yaya Toure potpisao za novi klub
Toure je potpisao za Qingdao Huanghai

Bivši igrač Manchester Cityja odlazi u Kinu

Legendarni Yaya Toure potpisao za novi klub · Zvanično

S. Pašalić

Yaya Toure je danas predstavljen kao novi igrač kineskog Qingdao Huanghaija.

Iako je legendarni igrač Manchester Cityja u maju ove godine objavio kako će završiti svoju karijeru, čini se da se ipak predomislio.

Toure je proveo osam godina u Cityju sa kojim je osvajao brojne trofeje, uključujući i tri naslova prvaka u Premier ligi.

Prethodno je proveo tri godine u Barceloni sa kojom je osvojio dva naslova u LaLigi, Superkup Španije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Cityjem u julu 2018. godine, Toure je odlučio da potpiše za Olympiacos za koji je već igrao u sezoni 2005/2006, ali je nakon samo tri mjeseca raskinuo ugovor sa grčkim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi