Legendarnom napadaču VAR poništio tri gola na jednom meču

Video tehnologiju opisao na očekivan način

Legendarnom napadaču VAR poništio tri gola na jednom meču

A. Čaušević

Mnogi napadači nakon uvođenja VAR tehnologije su se našli u situaciji da uzalud proslave neki pogodak. 

Na svojoj koži je to prošlog vikenda najbolje osjetio Mario Gomez kojem su u utakmici protiv Sandhausena poništena čak tri gola. Meč je završen sa 2:1 u korist domaćina. 

Sandhausen je dovodećeg gola stigao u prvoj minuti preko Bouhaddouza. Stuttgart je izjednačio u 10. minuti, ali je VAR taj gol poništio zbog milimetarskog ofsajda.

Foto: Screenshot/YouTube/David

U 24. minuti Bouhaddouza povisuje na 2:0, onda Gomez postiže prelijep gol škaricama, ali je VAR opet stupio na scenu. Ponovo ofsajd i opet milimetarski.

Foto: Screenshot/YouTube/David

Gomez je postigao i treći gol, ali ovaj put se nije radovao već je odmah pogledao u sudiju. VAR je opet signalizirao da je bio ofsajd pa mu je ponovo pogodak poništen.

Foto: Screenshot/YouTube/David

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Bio sam prijateljski nastrojen (prema VAR-u) jer bi trebalo da je pravedan, ali je za nas napadače to katastrofa. Taj sistem, takav kakav je trenutno, je veliko sr*nje", rekao je legendarni napadač koji najveći trag ostavio u Bayernu.

Top Komentari

odbosnezmaj
U ovim situacijama je veliko cjepidlačenje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi