Poljski huligani otjerani sa stadiona i došlo je do ozbiljnog haosa

Navijači Legije nisu pogledali ni sekunde

Poljski huligani otjerani sa stadiona i došlo je do ozbiljnog haosa

Midhat Šljivak

Navijači Legije iz Varšave uzalud su došli u Birmingham. Njima je zabranjen ulazak na Villa Park i nisu mogli gledati večerašnji duel s Aston Villom, pa je to bio povod da naprave nerede na ulicama.

Navijači Legije iz Varšave stigli su u Birmingham kako bi bodrili svoj tim u duelu Konferencijske lige protiv Aston Ville.

Za njih je izdvojen poseban dio tribine na Villa Parku i trebali su naći svoje mjesto na tribinama, no organizator se predomislio u posljednji čas i zabranio im je ulazak na stadion.

Razlog što nisu mogli na tribine je tuča s policijom. Došlo je do sukoba u okolici Villa Parka i na kraju je donesena odluka da im se ne dopusti ulazak na utakmicu.

To je izrevoltiralo poljske huligane. Nisu mirno otišli s Villa Parka i pobrinuli su se da naprave nevolje domaćim navijačima, ali i policiji.

Po odlasku sa stadiona huligani su flašama gađali tribinu gdje su smješteni domaći navijači, a tvrdnje su da ima još incidenata u Birminghamu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Huligani Legije su poznati kao žestoki momci. Gdje god se pojave vlada ogroman strah, no ako se neko naučio boriti protiv žestokih navijačkih grupa, to su sigurno Englezi.

Navijači poljskog tima uzalud su tako prevalili put do Birminghama. Vraćaju se kući, a da nisu vidjeli ni sekund utakmica, ali realno gledajući, oni nisu ni došli zbog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi