Navijači Legije su u Engleskoj, osluškuju vijesti, ali situacija nije dobra: "Ili svi ili niko"
Iz Poljske doputovao veliki broj navijača u Birmingham, ali je pitanje hoće li Legia večeras imati podršku. (Foto EPA)

Englezi ih razočarali

Navijači Legije su u Engleskoj, osluškuju vijesti, ali situacija nije dobra: "Ili svi ili niko"

Edmir Škorić

U grupi Konferencijske lige u kojoj je i bh. prvak HŠK Zrinjski, sastat će se Aston Villa i Legia, no prije same utakmice u Birminghamu postoje nesuglasice oko toga hoće li navijači iz Varšave imati pravo ući na stadion.

U septembru su navijači Aston Ville bili impresionirani atmosferom na gostovanju u Varšavi. Varšavski klub im je osigurao veliki broj ulaznica. Obećan je revanš, ali još nije jasno hoće li do njega doći, odnosno hoće li istom mjerom Englezi uzvratiti Legiji.

"Jednostavno je. Ili su svi ili niko", rekao je poljskim medijima predstavnik navijačke grupe iz Varšave. Njih je 1703 sa kupljenim ulaznicama, a navodno im se nudi ulazak za samo 880 navijača.

"U klubu postoji posebna skupina zadužena za sigurnost i kontakte s navijačima, oni su od ponedjeljka u Birminghamu i pokušavaju omekšati gradske vlasti, jer to je zapravo njihova odluka, a UEFA s tim nema ništa", tvrdi novinar Robert Blonski koji se nalazi u Engleskoj.

U Varšavi je u septembru iz Engleske doputovalo 2000 navijača, a Legia im je tada dala preko 5 posto ulaznica. Obećali su da će se revanširati, dati 1703 ulaznice plus 200 VIP ulaznica, ali očito se ne drže dogovora.

Oglasi

Uporno Poljaci tvrde da su svi istog stava - ili će svi dobiti mogućnost da uđu na tribine Villa Parka ili niko.

Borba za prvo mjesto u grupi

Meč Aston Ville i Legije počet će u 21 sat. Ova dva tima dijele prvo mjesto sa po 9 bodova i po svemu sudeći prolaze dalje u noakut fazu, s tim da će prvi u grupi u osminu finala takmičenja, a drugi u šesanestinu finala.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U drugoj utakmici grupe E AZ Alkmaar dočekuje HŠK Zrinjski, koji će pokušati da zadrži treće mjesto. Bh. prvak je slavio protiv AZ-a u senzacionalnoj utakmici u Mostaru sa 4:3, a nakon toga vezao tri poraza.

Unatoč tome, aktuelni prvak BiH je na sjajan način predstavio našu zemlju koja je po prvi put u historiji imala učesnika u nekoj grupnoj fazi evropskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi