Pet klubova čine zanimljivu fudbalsku grupu: U cijelu priču uključen bivši prvak Evrope
FOTO: Aston Vila FC

Ozvaničena saradnja

Pet klubova čine zanimljivu fudbalsku grupu: U cijelu priču uključen bivši prvak Evrope

H. Zilić

Ozvaničena je još jedna saradnja u svjetskom fudbalu i stvara se veoma zanimljiv "Sport global" projekat koji će se realizovati između nekoliko svjetskih klubova.

Saradnju su dogovorili Aston Villa i španski trećeligaš Real Union, a klub iz Birminghama je ovaj posao ozvaničio na svojoj stranici.

Aston Villa i Real Union su dio pomenute "Sport global" grupe koju još čine tri kluba, a to su egipatski ZED FC, portugalska Vitoria Guimaraes i japanski Vissel Kobe.

Saradnja će za cilj imati razvoj prije svega omladinskih kategorija, ali i razmjenu fudbalera pomenutih timova.

Također tu će biti i zajedničkh marketinških poslova, kao i mnogih zajendičkih saradnji sa sponzorima.

Oglasi

Jedan od ciljeva je da se mladi talentovani fudbaleri razvijaju, a glavni cilj bi bio igranje za Aston Villu u engleskom Premiershipu.

Mnogi smatraju da bi igranje u portugalskoj Primeri, ali i španskoj nižoj ligi bio doobro iskustvo za mladog fudbalera.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Detalji s utakmice Vitoria Guimaraes - Porto

Saradnja sa Kobeom i ZED-om otvorit će i azijsko, odnosno afričko tržište i priliku za mlade fudbalere da se još više razvijaju kroz evropski fudbal.

Aston Villa uskoro planira i azijsku turneju što će biti dio "Sport Global" grupe koja u budućnosti ima zadatak da u cijelu priču uključi još neke od klubova.

Priča s određenim ciljevima

Oglasi

Povezanost klubova radila se ciljano tako da nisu tek tako izabrani pomenuti klubovi i zanimljivo će biti kako će se sve razvijati u bliskoj budućnosti.

Aston Villa za cilj ima da bude standardna u evropskim takmičenjima, sličan cilj ima i Vitoria Guimaraes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vissel Kobe i ZED žele sve ozbiljnije uloge u azijskom i afričkom klupskom fudbalu kao i samom razvoju u svojim akademijama.

Real Union je tim koji nije imao u prošlosti neke posebne ambicije, ali naredni cilj kluba će biti plasman u špansku Segundu, a onda će se vjerovatno stvarati plan da se napada i plasman u špansku elitu i La Ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi