Legia: Želimo ispriku od Lecha i Štilića
Pismo Legije iz Varšave

Poslali pismo Poljskom savezu

Legia: Želimo ispriku od Lecha i Štilića

Edmir Škorić

Poljski klub Legia iz Varšave zahtijeva ispriku od Lecha iz Poznana te njenog člana, bh. reprezentativca Semira Štilića, zbog toga što ih je vrijeđao pjevajući pjesme uvredljivog sadržaja.

Sve se dogodilo u nedjelju navečer na Trgu slobode gdje su igrači Lecha zajedno s navjačima slavili plasman na četvrtoj poziciji poljske Ekstraklase. U jednom je trenutku Štilić započeo pjesmu "Legia je kurwa", u čemu su ga pratili njegovi suigrači te 3.000 navijača.

 

Kasnije je Štilić u razgovoru za naš portal kazao da nije ni znao što to znači, ali ga svejedno u četvrtak očekuje možda i teška kazna nakon sastanka Disciplinske komisije Poljskog nogometnog saveza. Iz Legije traže ispriku Lecha, ali i Štilića te su na adresu Poljskog saveza poslali pismo u kojem stoji:

 

"Dame i gospodo, molimo Vas da se pozabavite pitanjem skandalozonog ponašanja igrača tokom slavlja s navijačima, koje je održano 6. maja 2012. godine. Na internetu se moglo vidjeti kako jedan igrač, Semir Štilić, vrijeđa naš klub, u čemu su se nažalost pridružili i drugi Lechovi igrači. Raumijemo euforiju igrača zbog izborenog četvrtog mjesta u ligi, ali način na koji je slavio ovaj uspjeh nije primjeran. Nadamo se da će Komisija poduzeti odgovarajuće mjere i da će odgovarati oni koji su uvrijedili naš klub".

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.