U Varšavi šokirani potezom navijača Zrinjskog: "Moglo se završiti tragedijom"

Na meču Konferencijske lige

U Varšavi šokirani potezom navijača Zrinjskog: "Moglo se završiti tragedijom"

Edmir Škorić

U četvrtak su u Varšavi utakmicu Konferencijske lige odigrali Legia i Zrinjski, a poljski predstavnik na kraju je slavio sa 2:0.

Legia je sa dva gola u prvih 45 minuta riješila pitanje pobjednika i došla do jako značajne pobjede, te nastavlja da se bori za plasman u nokaut fazu, dok je bh. predstavnik sada u jako teškoj situaciji, a još mu preostaju dueli u Nizozemsmkoj protiv AZ-a i Aston Ville u Mostaru.

A poljski novinari zatečeni su onim što su negdje 20 minuta prije kraja napravili navijači koji su doputovali iz Mostara da podrže Zrinjski.

"Odjeveni u crno, s nekoliko zastava i bubnjem, pokušali su nadjačati navijači Legije, iako nisu popunili ni pola sektora za gostujuće navijače.

I, nažalost, izazvali su i opasan incident koji se zamalo završio tragedijom. Upravo su u 72. minuti - nekoliko trenutaka nakon promašaja igrača Legije - navijači Zrinjskog zapalili nekoliko baklji, a jednu od njih odmah bacili prema navijačima Legije.

Oglasi

Srećom, baklja se zaustavila na mreži koja razdvaja domaće i gostujuće navijače. Da nije bilo ove zaštite, pogodila bi tribine na kojima su sjedili brojni navijači Legije, među kojima je bilo žena i djece", navodi se na portalu Sport.pl.

Susret Zrinjskog i Legije i ranije susret 'visokog rizika'

Prije dvije sedmice, prije utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru, Legia je bila zabrinuta za sigurnost svojih navijača.

Prije odlaska, ljudi povezani s klubom sugerisali su poljskim novinarima da izbjegavaju kretanje po gradu u velikim grupama. Na kraju je sve bilo mirno na licu mjesta, ali na to je utjecalo i to što je UEFA izrekla zabranu putovanja navijačima Legije i mnogi od njih su preskočili posjetu Bosni.

Legija je pobijedila u Mostaru rezultatom 2:1. U revanšu u Varšavi također je savladala Zrinjski rezultatom 2:0.

Osim incidenta koji se spominje u drugom poluvremenu u četvrtak, na tribinama stadiona u Varšavi sve je bilo mirno. Također na drugoj strani terena, odnosno na "Żyleti", gdje su navijači Legije predstavili još jedan impresivan ambijent prije meča, nije bilo nepoželjnih situacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Navijači Legije sve su oduševili novom koreografijom uz poruku: "Varšava se nikad ne predaje".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Bukvalno šaka jada.
2 3
Realist
Pa to stalno rade na ijači Darajeva i Vehleža kad dođu u Mostar. Samo tad novinari to ne prenesu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi