Zabio gol, saigračima pokazao da se ne miču, trčao 100 metara i napravio neviđen potez!

Navijačima Bristola nije bilo do života zbog Vardyja

Zabio gol, saigračima pokazao da se ne miču, trčao 100 metara i napravio neviđen potez!

Endin Čaušević

Leicester je jučer na svom terenu pobijedio Bristol City sa minimalnih 1:0 u meču osmog kola engleskog Championshipa. Glavna tema engleske javnosti je iskusni Jamie Vardy koji je bio junak Lisica, no o njegovoj proslavi gola bruji cijela Engleska.

Leicester je uspio da dođe do već sedme pobjede u sezoni i trenutno je prvoplasirani na tabeli Championshipa, te su jasno pokazali svim da se ekspresno žele vratiti u najjači rang engleskog fudbala.

Bristol je danas pružio veoma dobar otpor nekadašnjem prvaku Engleske, ali je Leicester na krilima "iskusnog lisca" Vardyja uspio da dođe do nova tri boda.

Leicester je otpor gostiju uspio da slomi sredinom drugog poluvremena, odnosu u 67. minuti kada je sudija svirao penal za domaći tim.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Vardy koji je pogodio za 1:0, ali potom je imao nevjerovatnu proslavu gola o kojoj svi pričaju.

Oglasi

Vardy je krenuo sa slavljem, ali su se svi začudili kada je saigračima pokazao da mu ne prilaze i da ostanu na protivničkoj polovini terena, a on je krenuo po osvetu.

Iskusni napadač je pretrčao skoro 100 metara kako bi otišao do tribine gdje su bili navijači Bristola s kojima je imao očito verbalni okršaj u toku utakmice.

Oni su ga vrijeđali u prvom poluvremenu svaki put kada bi im bio blizu, a kada je zabio gol Vardy je dobio osvetu. Otišao je do te tribine i stao ispred navijača Bristola i pokazivao im svoje ime na dresu, dok su oni ljutito reagovali.

Ostali igrači Leicestera ostali su na protivničkom dijelu terena jer im je bilo jasno zašto im je to Vardy pokazao.

Naime, da su svi otišli s njim da se raduju bili bi na svojoj polovini terena, a Bristol bi mogao odmah da krene s centra. Na kraju su oni uradili šta im je kapiten pokazao, a Vardy je uspio da dobije svoju osvetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi