Leicester igra sjajno, Rodgers o tituli: Prerano je bilo šta reći, ali igramo na visokom nivou
FOTO - EPA

Leicester igra sjajno, Rodgers o tituli: Prerano je bilo šta reći, ali igramo na visokom nivou

A. Beganović

Nakon jučerašnje pobjede nad Chelseajem (2:0), Leiceter City preuzeo je vodeću poziciju na tabeli Premiershipa.

Leicester tokom cijele sezone igra dosta dobro, pa njihova trenutna pozicija i nije iznenađujuća. Pobjeda nad Chelseajem obradovala je i menadžera Brendana Rodgersa koji je nakon meča izjavio:

"Pokazali smo vrlo dobru igru. Chelsea je nadarena ekipa s igračima na visokom nivou, ali kao ekipa igrali smo izvrsno. Dobro smo prijetili protivničkom golu u prvom poluvremenu. Sjajno smo igrali. U posljednjih 15-20 minuta prvog poluvremena naša igra im je omogućila dublji prodor, počeli su kombinirati na liniji kaznenog prodora. Promijenili smo obrambenu formaciju u drugom dijelu i spriječili većinu njihovih prilika. Izgledali smo vrlo opasno, postigli dva dobra i zaslužena gola. Zadovoljan sam jer vidim vezu između treninga i igre, a igrači su ove sezone pobijedili u mnogim mečevima protiv velikih ekipa. U igri također vidite zrelost. Sinoć smo pokazali visokokvalitetnu i profesionalnu igru", rekao je Rodgers.

Novinari su upitali Rodgersa i da li razmišlja o naslovu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Borba za naslov? Prerano je za reći, ali u prvoj polovini sezone smo pokazali stabilnost, a nivo naše igre je vrlo visok", izjavio je menadžer lidera Premiershipa.

Top Komentari

user1597849779
Samo UTD
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije