Leicester kiksao, Everton i Chelsea sigurni u gostima

Premiership, 28. kolo

Leicester kiksao, Everton i Chelsea sigurni u gostima

Fudbaleri Leicestera osvojili su tek bod na današnjem meču 28. kola Premiershipa na domaćem terenu protiv WBA.

Gosti su poveli već u 11. minuti kada je Rondon nakon veoma loše reakcije Hutha matirao Schmeichela za 0:1. Ipak, u 30. minuti utakmice domaći više sretno nego spretno dolaze do izjednačenja. 

Drinkwater je šutirao, lopta se odbila od Olssena i završila u mreži za 1:1. Potpuni preokret režirali su Mahrez i King u nadoknadi prvog poluvremena. Mahrez je maestralno asistirao, a King pogodio za 2:1. Konačnih 2:2 na King Power stadionu WBA je postavio u 50. minuti kada je Garden pogodio iz slobodnog udarca.

Ekipa Chelseaja nastavila je sa sjajnim igrama koje pruža u posljednje vrijeme. Oni su kao gost večeras pobijedili Norwich rezultatom 2:1. Chelsea je poveo nakon samo 39 sekundi, kada je Kenedy pogodio za 1:0. To je bio najbrži gol u Premier ligi ove sezone. Diego Costa u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pogodio za 2:0, da bi konačan rezultat utakmice postavio Redmond, koji je u 68. minuti postigao utješni gol za svoj tim. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od ostalih rezultata Everton je slavio u gostima kod Aston Ville 3:1 golovima Morija, Lennona i Lukakua, Bournemouth kući protiv Southamptona 2:0, dok su Sunderland i Crystal Palace odigrali 2:2.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti