Oduševili cijeli svijet: Sudija u Englekoj ponovo prekinuo meč kako bi Fofana iftario

To postaje tradicija

Oduševili cijeli svijet: Sudija u Englekoj ponovo prekinuo meč kako bi Fofana iftario

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera sinoć su remizirali u gostima protiv Southamptona (1:1) u okviru 34. kola engleskog Premiershipa.

Domaći su već u desetoj minuti ostali s igračem manje kada je Vestergaard dobio direktan crveni karton, ali i pored toga Leicester nije uspio da dođe na tri boda na St. Mary's stadionu.

Southampton je prvi stigao do prednosti u 61. minuti kada je gol iz penala postigao Ward-Prowse. Međutim, samo sedam minuta kasnije Evans je izjednačio na 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

U centru pažnje sinoćnje utakmice ponovo se našao defanzivac Leicestera, Wesley Fofana, koji posti mjesec ramazan.

Prošlo kolo je po prvi put u historiji Premiershipa prekinuta utakmica kako bi jedan igrač islamske vjeroispovijesti mogao da prekine post, odnosno barem malo iftari.

Međutim, to će čini se postati tradicija u Engleskoj. Naime, glavni sudija sinoćnje utakmice prekinuo je meč u 29. minuti kako bi Fofana mogao da iftari i označi završetak posta.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/AdamuDegereji/status/1388232615895998467[/twitter]

Fofana je izašao kratko van terena kako bi se napio vode i pojeo komad banane i ekspresno se vratio na teren. Sudija je nakon toga dao znak da se meč nastavi, a Fofana je bio zahvalan na tome.

[twitter]https://twitter.com/Mbafraude/status/1388229769062453250[/twitter]

Zanimljivo je da je Brendan Rodgers odlučio da ostavi Fofanu u svlačionici nakon prvog poluvremena kako bi on normalno iftario, a umjesto njega šansu je dobio Perez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodgers je oduševljen što Fofana posti i igra bez ikakvih problema, a to je izjavio prije nekoliko dana nakon meča protiv WBA.

"Mlad je igrač, a posti usred Ramazana, ali njegove partije su izvanredne. On je u subotu odigrao sjajan meč u polufinalu FA kupa, jučer također. Izveo sam ga iz igre jer sam znao da nije ništa jeo ni pio cijeli dan i želio sam da to učini na vrijeme", kazao je Rodgers nakon utakmice protiv WBA koju je Leicester dobio sa 3:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi