Leicester pobijedio za Vichaija
Čak je bilo upitno hoće li se duel Cardiffa i Leicestera igrati, ali na kraju su igrači Leicestera odlučili da zaigraju, te da naprave dobar rezultat, a pobjedu su posvetili Vichaiju

U čast preminulog predsjednika

Leicester pobijedio za Vichaija

E. Škorić

U terminu od 16 sati odigrane su četiri utakmice 11. kola engleske Premier lige.

Kolo je bilo u znaku nedavne tragedije i pada helikoptera u kojem je bio vlasnik Leicester Cityja Vichai Srivaddhanaprabha, kojem su danas širom Otoka odali počast.

Leicester je odlučio danas da igra upravo za Vichaija, pa mu je u Cardiffu posvetio pobjedu (1:0). Gol odluke postigao je Gray u 55. minuti.

U golijadi na Olimpijskom stadionu u Londonu West Ham je s 4:2 savladao Burnley. West Ham je vodio dva puta, dva puta se gosti vraćali, da bi Felipe Anderson drugim golom u 84. minuti ipak donio tri boda Čekićarima, a ovjerio sve Chicharito golom u nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim dvostrukog strijelca Andersona, mrežu Burnleyja tresao je i Arnautović, kao i Chicharito, dok su na drugoj strani golove postigli Gudmundsson i Wood.

Everton je pogocima Richarlisona (2) i Colemmana savladao Brighton s 3:1, dok je Newcastle s 1:0 bio bolji od Watforfa, a gol odluke postigao je Perez u 65. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije