Leicester potvrdio odlazak Hernandeza

Španac napustio engleskog prvaka

Leicester potvrdio odlazak Hernandeza

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera odlučila je prodati španskog fudbalera Luisa Hernandeza, kojeg su prošlog ljeta doveli iz Sporting Gijona.

Ovaj 27-godišnji fudbaler nije se mogao naviknuti na život u Engleskoj, pa je zatražio transfer. Ubrzo je stigla i ponuda Malage vrijedna 1,75 miliona funti, što je aktuelni prvak Premiershipa i prihvatio i Hernandez je otišao iz kluba.

Hernandez je u klub stigao prije samo sedam mjeseci. Nije se previše naigrao u klubu, te je nastupio u svega deset utakmica za Lisice u svim takmičenjima.

"Klub se zahvaljuje Luisu za sve što je učinio tokom boravka ovdje i želi mu sve najbolje u budućnosti", stoji u kratkoj poruci Leicestera.

Odlazak španskog fudbalera iz redova engleskog prvaka je drugi transfer koji je napravljen ove zime. Prethodno je klub s King Powera napustio i Jeff Schlupp, koji je otišao u Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, u narednom periodu bi menadžer Claudio Ranieri mogao ostati i bez iskusnog napadača Leonarda Ulloe, koji je jako blizu odlaska u Alaves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi