Leicester sjajan, Tottenham prokockao prednost

Engleska Premier liga

Leicester sjajan, Tottenham prokockao prednost

Midhat Šljivak

Nakon uvjerljive pobjede Evertona nad Southamptonom (3:0), danas je odigrano još pet utakmica drugog kola engleske Premier lige.

Najuvjerljiviju pobjedu upisao je Norwich, koji je kao gost savladao Sunderland s 3:1.

Kanarinci su odigrali odličan meč i na kraju su zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu.  Poveli su u 26. minuti preko Martina, da bi 11 minuta kasnije Whittaker povisio prednost na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 57. minuti postignut je novi gol za goste. Na 3:0 povisio je Redmond, da bi konačnih 1:3 postavio Watmore u 88. minuti.

Tottenham je na White Hart Laneu remizirao sa Stoke Cityjem (2:2).

Spursi su imali dva gola prednosti nakon prvih 45 minuta. Dier i Chadli su pogađali, ali se Stoke vratio u meč 12 minuta prije kraja. Dosuđen je penal, precizan je Marko Arnautović za smanjenje rezultata na 2:1.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg tima. Mame Diouf je postigao gol za konačnih 2:2.

Swansea je lagano s 2:0 savladao Newcastle. Golove za velški tim postigli su Gomis i Ayew.

Do druge pobjede u sezoni stigao je Leicester. Oni su kao gosti savladali West Ham s 2:1. Poveli su u 27. minuti pogotkom Okazakija, da bi u 38. minuti Mahrez pogodio za 2:0. Nadu Čekićarima je vratio Payet u 55. minuti, ali je do kraja meča ostalo 1:2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč Watforda i West Bromwich Albiona završen je bez golova (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.