Leipzig deklasirao Mainz uz kasni šou Time Wernera

Njemački napadač postigao dva sjajna gola

Leipzig deklasirao Mainz uz kasni šou Time Wernera

Prva od dvije utakmice današnjeg programa 15. kola Bundeslige odigrana je u Leipzigu, gdje je Red Bull očekivano savladao Mainz rezultatom 4:1.

Utakmica je počela sjajno za domaći tim koji je brzo stigao do 2:0 golovima Poulsena u 14. i 19. minuti. Igrao se 38. minut kada se Mainz vratio u utakmicu zahvaljujući pogotku Onisiwa.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 74. minute, kada na scenu stupa Timo Werner. Prvi gol njemački reprezentativac postiže nakon sjajne solo akcije, a potom u 88. minuti pravi još jednu majstoriju za konačnih 4:1.

Leipzig ostaje na četvrtom mjestu u Bundesligi sa 28 bodova, pet više od petoplasiranog Frankfurta koji ima utakmicu manje. Timo Werner je sada na diobi drugog mjesta liste strijelaca sa deset pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi