Leipzig dominantan, Schalke nije uspio izbjeći poraz

Bundesliga, 18. kolo

Leipzig dominantan, Schalke nije uspio izbjeći poraz

Leipzig je u jednom od derbija 18. kola Bundeslige na svom terenu savladao Schalke rezultatom 3:1.

Od samog početka se mogla gledati izuzetno zanimljiva utakmica, a prvu ozbiljniju priliku je imao Schalke i to preko Burgstallera, ali je njegov šut iz 28. minute sjajno odbranio golman domaćih.

Mogao je Leipzig doći do vodstva u 37. minuti jer je Stambouli skrivio penal, ali je Fahrman sjajno odbranio udarac Augustina.

Ipak, Leipzig stiže do prednosti četiri minute kasnije kada Keita pronalazi prostor za udarac i pogađa mrežu gola Schalkea.

Međutim, Schalke u drugom poluvremenu stiže do poravnanja. Igrala se 55. minuta kada je Naldo iskoristio odličan centaršut Caligiuirija i pogodio za 1:1.

Ipak, Leipzigu su bile potrebne svega dvije minute da riješi susret.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrala se 69. minuta kada je Timo Werner ponovo doveo Leipzig u prednost, da bi samo dvije minute kasnije Bruma pogodio za 3:1.

Mogla je pobjeda Leipziga biti i ubjedljivija, ali su Bruma i Werner propustili dvije dobre prilike, pa je na kraju ostalo 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi