Razočarenje za Kloppa: Leipzig ne pušta Keitu u Liverpool

Ostaju pri prvobitnom dogovoru

Razočarenje za Kloppa: Leipzig ne pušta Keitu u Liverpool

Nakon odlaska Philippa Coutinha u Barcelonu, Liverpool je došao na ideju da pokuša dovesti Nabyja Keitu iz Leipziga već u januaru.

Ovaj fudbaler je prošlog ljeta potpisao ugovor sa Liverpoolom, ali će član Redsa zvanično postati 1. jula ove godine.

Liverpool je pokušao dovesti Keitu na Anfield pola godine prije predviđenog i zakazanog roka, ali je iz Leipziga stigla odbijenica i tu vijest su već prenijeli svi ugledni britanski mediji.

Kloppov plan je tako propao pa će Keita ostati u Leipzigu do kraja sezone uprkos tome što je Liverpool, navodno, bio spreman i doplatiti njemačkom klubu, samo da mu se Gvinejac pridruži ovog januara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Liverpool je Keitu platio čak 75 miliona eura i tako ga učinio najskupljim afričkim fudbalerom u historiji ovog sporta.

Naby Keita (22) je ove sezone u dresu Leipziga odigrao 13 utakmica u Bundesligi uz skroman učinak - dva gola i jedna asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi